Menu

Utrechtse studente kandidaat VN jongerenvertegenwoordiging

Kamer Utrecht – Vier kandidaten zijn over in de jaarlijkse strijd om VN Jongerenvertegenwoordiger te worden en de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Woensdag startten twee duo’s hun campagne met als doel: mogen afreizen naar de Verenigde Naties Klimaattop in Parijs, eind november (Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling) of naar de Algemene Vergadering van de VN in oktober 2016 (Jongerenvertegenwoordigers Algemene Vergadering VN).

AILEEN VAN LEEUWEN (21)

Woont in: Utrecht.

Dagelijks leven: Studeert Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en loopt stage bij VluchtelingenWerk Nederland.

Hobby’s: Reizen en fotograferen.

Kandidaat voor: Kandidaat voor: Jongerenvertegenwoordiger Algemene Vergadering VN.

Wat drijft jou om jongerenvertegenwoordiger te worden?

De vluchtelingenproblematiek is een urgent issue waar zelfs de politici geen oplossing voor weten. Ik geloof in de creatieve kracht van jongeren om oplossingen te vinden voor prangende vraagstukken. Als VN jongerenvertegenwoordiger vind ik het daarom belangrijk dat hun mening meegenomen wordt bij de besluitvorming over de vluchtelingensituatie in Nederland en Europa.

Wat wil jij als eerste regelen voor een ideale wereld?

Als eerst zou ik willen dat mensen minder vooroordelen hebben tegenover vluchtelingen en mensen van een andere etnische groep. Door mensen met elkaar in contact te brengen, worden vooroordelen verminderd. Daardoor beoordelen mensen een groep niet langer op basis van berichten in de media, maar op hun eigen persoonlijke ervaring.

Bron

Delen