Menu

Borsten van Studenten voor goed doel

UTRECHT – Veertig studenten hebben hun borsten laten fotograferen voor een de jaarlijkse campagne van Pink Ribbon met dit jaar jonge vrouwen als thema.

Op de campus van het University College in Utrecht presenteren drie studenten vanavond een fotoboekje over borsten. Veertig studentes stonden model.

Lotte Meijerink, Josephine Uriot en Vince van ’t Hoff maakten het boekje omdat de jaarlijkse campagne Oktober Borstkankermaand van Pink Ribbon dit jaar ‘Jonge vrouwen’ als thema had. “Het speelt dus ook bij ons op de campus”, vertelt Uriot. “Een op de zeven vrouwen krijgt met borstkanker te maken. Toen zijn we gaan nadenken wat we precies konden doen om aandacht te vragen voor borstkanker.”

ANONIEM
De makers zorgden voor een duidelijke uitleg over hun werkwijze en organiseerden zelfs een informatieavond. De veertig modellen blijven anoniem. Fotograaf Camila Ochoa Mendoza bracht alleen hun borsten in beeld. Uit gesprekken met de deelnemers selecteerden de drie studenten citaten die ook in het werk zijn opgenomen.

The Booby Book verschijnt in een oplage van 150 exemplaren en kost 5 euro per stuk. De presentatie is tijdens de jaarlijkse Ladies Night in de College Bar op de UCU Campus. Sponsoren en geldschieters zorgden ervoor dat de productiekosten inmiddels zijn betaald. De opbrengst kan daarom volledig aan Pink Ribbon worden geschonken, zegt Uriot.

Bron

Bron foto

Delen